Nieuwbouw

Nieuwbouw, verbouw reparatie en onderhoud van al uw schepen

Nieuwbouw, verbouw reparatie en onderhoud van al uw schepen

Hoekman Shipbuilding bouwt regelmatig nieuwe schepen. In alle takken van de scheepsbouw heeft Hoekman Shipbuilding zijn sporen ondertussen verdient. Van sleepboot tot coaster en van kotter tot binnenvaartschip Hoekman Shipbuilding gaat vele uitdagingen aan.

Als meest recente nieuwbouw geldt de Z98 een moderne boomkorkotter voor de Belgische vloot. Deze geheel vernieuwde kotter met een modern onderwaterschip dat zorgt voor een minimaal brandstofverbruik. Voor de doop van de Z98 is zelfs de Belgische minister van Landbouw en Visserij Hilde Crivits aanwezig als meter van de Windroos. De Z98 ‘Windroos’ vist tot volle tevredenheid van de reder.

Ook voor de komende periode staat er weer een nieuw schip op de planning dit betekend dat de ervaring in het bouwen van nieuwe schepen ook voor de toekomst gewaarborgd blijft en de kennis van nieuwe bouwmethoden aanwezig is.

Als recente projecten zijn onder andere gebouwd de 55 meter lange Solution, een dive support vessel welke ondersteuning kan geven bij duik- en offshore klussen. Ook is dit schip inzetbaar als hotelschip bij deze klussen.

De MDV-2 een revolutionair vissersschip welke diesel-electrisch wordt aangedreven. Het vissersschip is speciaal ontworpen om met een zo gering mogelijk brandstofgebruik zo goed mogelijke resultaten te behalen. Verder de geheel nieuw ontwikkelde boomkorkotter Z98 en twinrigkotter UK24.

Ploegboot Peter een ploeg- en sleepboot. Een 22 meter lang schip welke geschikt is voor sleep- en ploegklussen en beschikt over een eigen optrekbare multibeam voor onder water inspecties. Dit schip voldoet aan de strenge IMO Tier 3 en Euro Stage 5 norm.

Olieboot Mobi, een 35 meter lang oliebevoorradingsschip met 16 olietanks.