Renovatie

Refit Kees Jr.

Een oude bekende heeft weer aangeklopt bij Hoekman Shipbuilding!

Kees Jr.

De ploegboot Kees Jr. is in 2014 opgeleverd aan Baggerbedrijf de Boer door Hoekman Shipbuilding. Inmiddels heeft Baggerbedrijf de Boer opnieuw voor het vakmanschap van Hoekman Shipbuilding gekozen om de Kees Jr. weer in topconditie te krijgen.

De Kees Jr. zal komende weken door Hoekman Shipbuilding en Scheepswerf Hoekman aangepakt worden; hieronder een aantal zaken die Hoekman Shipbuilding voor Baggerbedrijf de Boer zal realiseren. 

Ten eerste zal het hart van het beestje vervangen worden. De twee motoren van de Kees Jr. worden vervangen en hiervoor zullen er twee gaten in het dek gebrand moeten worden om de motorenwissel te kunnen realiseren.

Verder worden de schroefassen gekeurd door Bureau Veritas. Dit betekend dat Scheepswerf Hoekman de schroefassen eruit haalt en de schroefassen worden vervolgens geïnspecteerd door Hoekman Shipbuilding op slijtage en rechtheid. Ook worden de krimppassing van de schroef gecontroleerd onder toeziend oog van Bureau Veritas. Bij het terugplaatsen van de schroefassen zullen de schroefasafdichtingen ook vervangen worden.

Om meer zicht op het achterdek te realiseren worden de deuren verplaats van de achterkant van de stuurhut naar de zijkanten. Daarnaast zal de stuurhut uitgerust worden met vloerverwarming voor het comfort van de opvarenden.

Op het achterdek wordt een kraan inclusief fundatie geplaatst. Daarnaast zal er nog een extra storage ruimte aan dek gerealiseerd worden.

Hoekman Shipbuilding zal zich ook buigen over het A-frame. De fenders van het A-frame worden vervangen en zal er een tweetal extra lippen aan het A-frame gelast worden.

Het ankerlier en de blokken in het A-frame zullen in de werkplaats van Hoekman Shipbuilding gereviseerd worden zodat deze weer als nieuw zijn.

Ten slotte wordt het schip weer opnieuw in de verf gezet om de transformatie van de Kees Jr. af te ronden.

Deel dit op:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

You may also like

Silver Angel

$3,799
/week

Stad Amsterdam

$4,000
/week

Quinta Essentia

$5,999
/week